Zaawansowany cyrkulator do sous-vide od Profi Cook
Chcesz gotować pyszne i zdrowo? Profi Cook PC-SV 1126 może Ci w tym pomóc.
Sous-vide to metoda gotowania, polegająca na umieszczaniu w kąpieli wodnej potrawy zamkniętej szczelnie w plastikowej torebce. Kluczowe jest utrzymywanie konkretnej temperatury przez cały czas gotowania, co potrafi być kłopotliwe, jako że trwa ono nawet kilka godzin. Z pomocą przychodzi jednak genialne akcesorium, czyli cyrkulator, na przykład taki jak Profi Cook PC-SV 1126.
Cyrkulator do gotowania w kąpieli wodnej Profi Cook PC-SV 1126 ma moc 800 watów, dzięki czemu pozwala precyzyjnie i bez przeszkód kontrolować temperaturę wody w garnku. Umożliwia regulowanie jej w zakresie od 0 do 90 stopni Celsjusza w odstępach tak małych jak 0,5 stopnia. To doskonałe wartości, które sprostają wymaganiom różnego rodzaju żywności: od warzyw, przez ryby, aż po mięsa – cielęcinę, wołowinę, wieprzowinę i drób.
Cyrkulator do gotowania w kąpieli wodnej Profi Cook PC-SV 1126
Profi Cook PC-SV 1126 to cyrkulator do sous-vide, który pozwoli Ci czerpać maksimum korzyści z tej metody gotowania potraw. Jakie są zalety sous-vide? Są to przede wszystkim: równomierne gotowanie i zatrzymanie zawierających przez żywność płynów. Efektem jest delikatna i soczysta potrawa, pełna smaku, aromatu i cennych wartości odżywczych. Dodatkowym plusem jest brak rozprzestrzeniania się zapachów jedzenia po całej kuchni albo i po całym mieszkaniu.
Cyrkulator do gotowania w kąpieli wodnej Profi Cook PC-SV 1126
Taki mały sprzęt AGD do kuchni jest więc obowiązkowym akcesorium w mieszkaniu osób, które przywiązują dużą wagę do tego, co jedzą. A dlaczego warto zainteresować się akurat modelem Profi Cook PC-SC 1126? Przede wszystkim za sprawą dużej mocy i precyzyjnej regulacji temperatury. Niezaprzeczalną zaletą jest też czytelny wyświetlacz elektroniczny, który pozwala czuwać nad tym, czy gotowanie odbywa się zgodnie z planem. Urządzenie to poza tym bardzo dobrze się prezentuje i z powodzeniem wkomponuje się w wystrój nowoczesnej kuchni.
Źródło: Profi Cook