Rusza sezon grillowy – Russel Hobbs jest na to gotowy
Grill MaxiCook to sposób na przygotowanie przepysznych dań nawet dla większej liczby osób.
Pogoda za oknami wreszcie zaczyna dostosowywać się do kalendarza. Piękne słońce, a zwłaszcza ciepłe popołudnia i wieczory to doskonała okazja do grillowania. Przygotowana jest do tego także firma Russell Hobbs, która przypomina o zaletach grilla MaxiCook. Trzeba przyznać, że jest ich całkiem sporo.
Wprawdzie jest to grill elektryczny, ale nie zawsze będziemy mieli możliwość skorzystania z innego. Poza tym bez problemu można wykorzystać go w domu, a przygotowanymi potrawami cieszyć się na tarasie czy w ogrodzie. Tym bardziej, że konstrukcja i wydajność urządzenia pozwalają pokusić się o naprawdę ciekawe i pyszne dania dla większej liczby osób.
Grill MaxiCook dysponuje dużą pojemnością, a także mocą 2200 W. Ważną informacją jest to, iż temperatura pracy może być tutaj regulowana, a zatem poszczególne potrawy można przygotować zgodnie z własnymi preferencjami.
Producentowi udało się zastosować płyty z powłoką nieprzywierającą, a także tacki ociekowe na tłuszcz, dzięki czemu nie wnika on w obrabiane produkty. Znacząco poprawia to komfort korzystania z tego typu urządzenia. Co więcej, obydwa elementy są po ostygnięciu łatwe do umycia.
Russel Hobbs MaxiCook
Każdy ma chyba ulubione potrawy na grilla, ale warto pamiętać, że przyrządzić można na nim nie tylko kiełbasę czy karkówkę. Russel Hobbs zachęca do eksperymentowania i przygotowywania ciekawych potraw takich jak na przykład tortille z kurczakiem i serkiem śmietankowym. Brzmi smakowicie? Jeśli tak to zapewne przydadzą Wam się poniższe informacje.
Składniki tego dania: 1 chuda pierś z kurczaka bez skóry, 75g-100g chudego serka śmietankowego, 100 g umytych i wysuszonych liści świeżego, młodego szpinaku, 1 łyżeczka proszku musztardowego, 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej, 1 łyżeczka pieprzu, 2 pszenne tortille.
Sposób przygotowania podawany przez producenta: rozłożyć wysuszone liście szpinaku na nagrzanym grillu na około 20-30 sekund, aż przewiędną. Zdjąć szpinak z grilla i wycisnąć nadmiar wilgoci za pomocą ręcznika kuchennego. Pierś kurczaka umieścić na grillu na 6-8 minut, następnie zdjąć i pokroić w paski. Wymieszać w misce paski kurczaka z serkiem śmietankowym i szpinakiem. Nałożyć wymieszane składniki łyżką na środek tortilli, zagiąć końcówkę i zwinąć. Rozłożyć na gorącym grillu na 2 minuty, aż do podgrzania.
Tortille z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Źródło: Russel Hobbs