Kompaktowy i sprytny, taki jest nowy piekarnik Freggia
Mimo niewielkich gabarytów, Freggia OEME45 to w pełni funkcjonalny piekarnik.
Nie ma wątpliwości, że kuchnia bez piekarnika nie byłaby szczególnie funkcjonalna. Problem pojawia się w momencie, w którym dysponujemy ograniczoną ilością miejsca. Rozwiązaniem są piekarniki elektryczne Freggia z linii Compatto, które powstają z myślą o małych kuchniach. Najnowszy model – Freggia OEME45 - ma jedynie 45 cm szerokości.
Niewielka przydatność? Nic podobnego, ponieważ jednocześnie producentowi udało się zwiększyć objętość wnętrza. Urządzenie zajmuje zatem mniej miejsca w zabudowie kuchennej, ale można w nim przygotować potrawy w naczyniach o standardowej wielkości. Piekarnik ma 43 litry pojemności netto, nieco miejsca zagospodarowano jedynie na przestrzeń, którą zajmuje grill oraz górna grzałka.
Ważną cechą Freggia OEME45 są też innowacyjne powierzchnie katalityczne, które mają szorstką, porowatą strukturę. Pod wpływem wysokiej temperatury (200°C i więcej) brud ulega rozkładowi do węgla, wody i nieszkodliwych pozostałości organicznych. Po tym procesie mogą być one łatwo usunięte z ochłodzonej powierzchni. Panele katalityczne nie wymagają szczególnej ostrożności podczas użytkowania, w związku z czym znacząco podnoszą komfort użytkownika.
Freggia OEME45
Producentowi udało się zadbać również o 5 funkcji pieczenia, w tym turbo grill i termoobieg. Elektroniczny wyświetlacz i sterowanie dotykowe pozwalają łatwo sprawdzić czas pieczenia i ustawić optymalny program do każdego rodzaju potrawy. Wygodę i bezpieczeństwo użytkownika podnoszą tu również drzwi z wyjmowaną szybą wewnętrzną typu TT oraz system chłodzenia, który chłodzi piekarnik z zewnątrz chroniąc meble przed działaniem wysokich temperatur.
Freggia OEME45 wyróżnia się nowoczesnym stylem i eleganckim designem, idealnie wpisze się w obowiązujące trendy aranżacji kuchennych. Piekarnik trafia do sprzedaży w trzech wersjach kolorystycznych – białej (OEME45W), czarnej (OEME45B) i inox (OEME45X).
Źródło: Freggia