Soczyste dania z cyrkulatorem do sous-vide Unold
Unold Sous Vide Stick (58905) to jedyne urządzenie, którego potrzebujesz do tego celu.
Precyzyjnie ustal temperaturę i nie martw się o nic więcej. Dzięki cyrkulatorowi do sous-vide Unold Sous Vide Stick (58905) bez żadnych przeszkód przygotujesz soczyste, pełne smaku i aromatu potrawy. To dowód na to, że gotowanie smaczne i zdrowe może łączyć się z wygodnym.
Gotowanie sous-vide. Choć jego historia sięga końcówki XVIII wieku, dopiero teraz robi się o tej metodzie naprawdę głośno. Można to jednak łatwo wytłumaczyć – nigdy nie zyskała ona dużej popularności, bo jest po prostu bardzo wymagająca: trzeba nawet przez kilka godzin pilnować, by woda, w której gotuje się szczelnie zamknięta żywność, utrzymywała stałą, ściśle określoną temperaturę. Dlaczego więc teraz metoda ta przeżywa renesans? Bo wreszcie mamy urządzenia, które są w stanie nas w tym wyręczyć. To cyrkulatory do sous-vide, takie jak Unold Sous Vide Stick (58905).
Cyrkulator do sous-vide Unold Sous Vide Stick (58905)
Cyrkulator do sous-vide Unold Sous Vide Stick (58905) ma bardzo dużą moc 1300 watów, dzięki której skutecznie potrafi utrzymać wodę w konkretnej temperaturze z zakresu od 0 do 95 stopni Celsjusza. Korzystając z tego urządzenia, jesteś więc w stanie przygotować soczyste potrawy mięsne i rybne oraz pełne witamin warzywa. Ustawienie odpowiedniej temperatury jest proste i intuicyjne, dzięki czytelnemu wyświetlaczowi elektronicznemu umieszczonemu w górnej części cyrkulatora. Zdecydowanym plusem jest też uniwersalność tego urządzenia – z powodzeniem możesz go stosować ze swoimi obecnymi garnkami.
Dlaczego warto? Najlepszą odpowiedzią na to pytanie będzie wymienienie najważniejszych zalet metody sous-vide. Dzięki szczelnemu zamknięciu i stałej temperaturze pozwala ona zachować zdecydowanie więcej soków, a przez to też witamin i innych wartości odżywczych. Ta metoda gotowania to także gwarancja delikatności i soczystości potrawy, szczególnie tej mięsnej – niezależnie od tego, czy jest to drób, wieprzowina, wołowina czy cielęcina
Źródło: Unold