Russell Hobbs Chester 20420-70 – niezawodny czajnik elektryczny
Wytrzymały, pojemny i szybko działający czajnik elektryczny.
Czajnik elektryczny to jedno z podstawowych urządzeń w naszych kuchniach – trudno sobie wyobrazić bez niego sprawne funkcjonowanie. Także w tej kategorii bywają jednak sprzęty lepsze i gorsze. Zaprezentowany niedawno Russell Hobbs Chester 20420-70 zdecydowanie zalicza się do tych pierwszych.
Russell Hobbs Chester 20420-70 to czajnik elektryczny, który został wyposażony w grzałkę o mocy 2400 watów, dzięki czemu woda zagotowuje się w nim bardzo szybko. Konkretnie producent postawił tutaj na płaską grzałkę płytową, która umożliwia zagotowanie nawet bardzo małej ilości wody. Nie oznacza to jednak, że z większymi ilościami jest jakiś problem – wręcz przeciwnie. Czajnik charakteryzuje się zbiornikiem o dużej pojemności, konkretnie 1,7 litra, a więc zupełnie wystarczającej w większości przypadków.
czajnik Russell Hobbs Chester 20420-70
Wspomniana grzałka płytowa ma jeszcze jedną zaletę: jej czyszczenie jest niezwykle proste i zajmie Ci to zaledwie kilka sekund. To samo tyczy się zresztą całej konstrukcji, która została zaprojektowana tak, by stwarzać w tej kwestii jak najmniej problemów. Obudowa została wykonana ze stali nierdzewnej, która nie tylko nadaje urządzeniu eleganckiego wyglądu, ale też zwiększa jego wytrzymałość na różnego typu uszkodzenia. Zakup czajnika Russell Hobbs Chester 20420-70 powinien więc być inwestycją na długie lata.
Firma Russell Hobbs zawsze przykłada dużą wagę do ergonomii swoich urządzeń i w tym przypadku nie mogło być inaczej. Jak objawia się to w czajniku Chester 20420-70? Przede wszystkim poprzez zastosowanie dużego, poręcznego uchwytu ułatwiającego przenoszenie i przelewanie wody oraz w obrotowej podstawie umożliwiającej ustawienie urządzenia w dowolnym kierunku. Jest też wskaźnik poziomu wody i automatyczny wyłącznik (w przypadku zagotowania się wody lub próby włączenia czajnika bez wody w zbiorniku), które oprócz poprawy komfortu zwiększają też bezpieczeństwo użytkowania.