Smażenie powietrzem!
Philips wprowadził nowe urządzenie do swojej oferty. Od teraz można smażyć bez strachu o zawartość tłuszczu w ulubionych daniach.
Airfryer to urządzenie, w którym można smażyć potrawy na niewielkiej ilości tłuszczu lub całkowicie z niego zrezygnować. Najnowsza technologia RapidAir umożliwia smażenie, pieczenie i grillowanie przy użyciu powietrza. Potrawy są chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, zdrowe i lekkostrawne. Frytki mogą zawierać nawet do 80 % mniej tłuszczu w porównaniu z frytkami przygotowanymi w zwykłej frytownicy firmy Philips. Airfryer to sprzęt wielofunkcyjny, w którym można przyrządzić m.in. grillowanego kurczaka i warzywa, steka wołowego, chipsy z jabłek czy jarmużu lub upiec sernik. Za pomocą cyfrowego ekranu dotykowego można kontrolować czas i temperaturę gotowania, a także zapisać ustawienia ulubionego dania.
Fot.: materiały prasowe